Kas mes esame?
Esame UAB dailės galerija „Klasika“, valdantis meno ir kolekcinių ARS VIA. Mūsų juridinio
asmens pavadinimas – UAB dailės galerija „Klasika“, juridinio asmens kodas – 304072085.
Lankydamiesi mums priklausančioje interneto svetainėse (https://arsvia.lt/ ir
https://arsviaonline.lt/ ) ir naudodamiesi jose teikiamomis įvairiomis  informacinės
visuomenės paslaugomis, Jūs patikite mums savo asmens duomenis. Gerbiame Jūsų
privatumą, todėl įsipareigojame pateiktus duomenis tvarkyti tiksliai, sąžiningai ir teisėtai.
Šioje privatumo politikoje sužinosite, kokius Jūsų duomenis mes renkame ir kodėl, kiek
laiko juos saugome ir kaip tvarkome, taip pat kokias teises valdyti savo pateikiamus
duomenis turite. Tęsdami naršymą mūsų interneto svetainėse, Jūs patvirtinate, kad
susipažinote su privatumo politika, joje aprašytu asmens duomenų tvarkymu, ir esate ne
jaunesnis kaip 14 metų amžiaus. Atkreipiame dėmesį, kad privatumo politika gali būti
keičiama, o su jos paskutine galiojančia redakcija visuomet galite susipažinti mūsų
interneto svetainėse.
Kaip mes renkame informaciją apie Jus? 
 Informacija apie Jus gali būti renkama automatiškai. Tai dažniausiai nutinka tokiais
atvejais pateikiate užklausas ar darote viešus įrašus per mūsų interneto svetaines
ar socialinių tinklų (pvz., „Facebook“, „Instagram“) paskyras. Naudojatės mūsų
valdomomis interneto svetainėmis (slapukų ir panašių technologijų pagalba
renkami duomenys. Daugiau informacijos apie mūsų naudojamus slapukus rasite
žemiau).
 Jūs pateikti informaciją (asmens duomenis) patys. Tai nutinka, kai prenumeruojate
mūsų naujienlaiškius, sudarote su mumis sutartį (komisinę, pirkimo–pardavimo,
paslaugų teikimo ir pan.), registruojatės ar dalyvaujate aukciono renginiuose,
pateikiate užklausa dėl kūrinio įsigijimo, siunčiate mums užklausas el. paštu arba
telefonu.
Kokius Jūsų asmens duomenis mes renkame?
 informaciją apie Jūsų kompiuterį ir apie Jūsų apsilankymus šioje interneto
svetainėje bei naudojimąsi šia interneto svetaine (įskaitant Jūsų IP adresą,
geografinę vietą, naršyklės tipą, iš kur buvote nukreiptas, lankymosi trukmę ir
puslapių žiūrėjimų skaičių);
 informaciją, kurią Jūs suteikiate mums tikslu prenumeruoti mūsų interneto
svetainės paslaugas, pranešimus el.paštu ir/arba naujienlaiškius;
 informaciją, reikalingą sandorių, sutarčių bei bet kokių kitų susitarimų sudarymui,
vykdymui ir administravimui;
 bet kokią kitą informaciją, kurią Jūs savo pasirinkimu siunčiate mums.
Ką darome, kad apsaugotume jūsų informaciją ?

Įdiegėme protingas bei atitinkamas fizines ir technines priemones, kad apsaugotume
informaciją, kurią renkame turinio/paslaugų teikimo tikslais. Tačiau nepamirškite, kad,
nors ir imamės tinkamų veiksmų Jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu
atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys, nėra visiškai saugūs.
Asmens duomenų tvarkymas UAB dailės galerija „Klasika“ atitinka teisinius reikalavimus,
t.y. Jūsų duomenis saugome ne ilgiau, negu to reikia tikslams, kuriems jie buvo surinkti,
įgyvendinti arba tokį laikotarpį, kokį numato teisės aktai. Tai reiškia, kad informacija bus
pašalinta, kai nebus reikalinga tikslams, kuriems ji buvo surinkta, vykdyti.
Kaip tvarkomi Jūsų asmens duomenys?
 sandorių, sutarčių bei bet kokių kitų susitarimų sudarymo, vykdymo bei
administravimo;
 aukcionų, parodų organizavimui
 mūsų pareigų pagal taikomus teisės aktus įvykdymo;
 UAB dailės galerija „Klasika“ vidaus administravimo ir buhalterinės apskaitos
tvarkymo;
 UAB dailės galerija „Klasika“ teikiamų internetinių paslaugų kokybės nustatymo;
 tiesioginės rinkodaros vykdymo.
Kokie slapukai naudojami šioje Interneto svetainėje?
Slapuku sąvoka:
Slapukas (ang. cookie) yra nedidelė teksto rinkmena, kurią tinklapis Jums joje apsilankius
išsaugo Jūsų kompiuteryje arba judriojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto tinklapis gali tam
tikrą laiką „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį
ir kitas rodymo parinktis), o Jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis tinklapyje
ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.
Svarbu pažymėti, kad ši Slapukų politika bus taikoma ne tik slapukų, bet ir panašių
priemonių, skirtų informacijos saugojimui abonento ar faktinio elektroninių ryšių
paslaugų naudotojo (pvz. Local storage technologijos) galiniuose įrenginiuose, pvz.,
kompiuteriuose, mobiliuosiuose telefonuose, išmaniuosiuose telefonuose, naudojimui.
Atitinkamai sąvoka „slapukai“ vartojama šioje politikoje apima ir panašias priemones
naudojamas tinklapyje.
Sutikimas dėl slpauku naudojimo:
Neištrindami jų ir (ar) nepakeisdami savo interneto naršyklės nustatymų taip, jog ji
nepriimtų slapukų, svetainėse pateiktoje nuorodoje (juostelėje) apie slapukus paspaudę
žymą „Sutinku“, išreikšdami sutikimą registracijos svetainėse metu.
Slpaukų naudojimas:

Slapukais mes galime rinkti šią informaciją: interneto adresas (IP), naudojamas įrenginys,
naudojama internetinė naršyklė, apsilankymų skaičius, peržiūrėti mūsų interneto
svetainės puslapiai, laikas, praleistas interneto svetainėje, interneto svetainės, kuriose
lankėtės prieš patekdami į mūsų svetainę.
Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame šiais tikslais:
  kad užtikrintume interneto svetainių funkcionalumą (pvz., kad Jūs galėtumėte
naudotis svetainių įasmeninimu);
  naudojimosi interneto svetainėmis analizei;
  kad galėtume svetaines tobulinti ir vystyti taip, kad jos dar geriau atitiktų Jūsų
poreikius;
  paslaugų plėtrai;
  tiksliniam rinkodaros orientavimui.
Atkreipiame dėmesį, kad slapukus savo nustatytais tikslais taip pat gali naudoti ir tinklapio
valdytojo partneriai ar kiti tretieji asmenys, kurių tinklapio valdytojas nekontroliuoja. Už
tokių asmenų veiksmus tinklapio valdytojas negali būti ir nėra atsakingas. Įtardami, kad
be Jūsų sutikimo tinklapio valdytojo partneriai ar kiti tretieji asmenys, kurių tinklapio
valdytojas nekontroliuoja, naudoja slapukus, turėtumėte kreiptis į konkretų partnerį ar
kitą trečiąjį asmenį.
Slapukų tipai:
Techniniai slapukai – tai slapukai, kurie yra būtini interneto svetainių veikimui;
Funkciniai slapukai – tai slapukai, kurie nors ir nėra būtini interneto svetainių veikimui,
tačiau žymiai pagerina jos veikimą, kokybę ir vartotojų patirtį;
Analitiniai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami interneto svetainių lankytojų
navigacijos metodų statistinei analizei parengti; šių slapukų surinkti duomenys naudojami
anonimiškai;
Tiksliniai arba reklaminiai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti
pasiūlymus ar kitą informacija, kuri galėtų Jus sudominti;
Socialinių tinklų slapukai – tai slapukai, kurie būtini norint savo socialinio profilio
paskyroje naudoti interneto svetainių informaciją.
Google Analytics ir Google Tag Manager Svetainėse taip pat yra tam tikrų komponentų,
kuriuos perduoda „Google Analytics“ – „Google Inc.“ teikiama žiniatinklio srauto analizės
paslauga. Tai trečiosios šalies slapukai, kurie renkami ir tvarkomi anonimiškai, siekiant
stebėti ir gerinti pagrindinės svetainės veikimą (veikimo gerinimo slapukas). „Google
Analytics“ naudoja slapukus rinkti ir analizuoti anonimišką informaciją apie svetainės
naudotojų veiksmus. Šią informaciją renka „Google Analytics“, kuri ją apdoroja siekdama

parengti ataskaitas svetainės savininkams apie svetainėje vykdomą veiklą. Išsamesnė
informacija pateikta šiose
tinklavietėse: http://www.google.com/policies/privacy/ ir https://www.google.it/policies/pri
vacy/partners/
Galite savo nuožiūra panaikinti „Google Analytics“ diegimą savo naršyklėje, pasirinkdami
„Google“ „pasirinkimo“ (angl. opt-out) komponentą. Norėdami išjungti „Google Analytics“,
spauskite šią nuorodą https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Facebook Pixel šį slapuką išsaugo „Facebook“. Jis leidžia Tartle įvertinti, optimizuoti ir kurti
auditorijas reklamos kampanijoms, kurios naudojamos „Facebook“ svetainėje. Visų pirma
jis leidžia Tartle matyti, kiek vartotojų keičia įrenginius bandydami pasiekti Interneto
svetaines ir „Facebook“, siekiant užtikrinti, kad Interneto svetainės „Facebook“ reklamą
matytų tie mūsų vartotojai, kuriems tokia reklama bus labiausiai aktuali remiantis
vartotojo peržiūrėtu ir naudotu turiniu. Išsamesnė informacija apie „Facebook Pixel“
pateikta tinklavietėje https://en-gb.facebook.com/business/help/651294705016616.
„Facebook“ naudojamų slapukų ir „Facebook Pixel Re-Marketing“ galite atsisakyti Jūsų
Facebook paskyros nuostatose.
Slapukų atsisakumas ir (arba) išdiegimas:
Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti mums duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti Jūs
galite pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus taip, jog ji nepriimtų slapukų.
Kaip tai padaryti priklauso nuo Jūsų naudojamos operacinės sistemos ir interneto
naršyklės. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes rasite
adresu http://AllAboutCookies.org arba http://google.com/privacy_ads.html.
Visą informaciją, kurią Jūs pateiksite socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant
pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja
socialinių tinklų valdytojai. Rekomenduojame perskaityti socialinių tinklų valdytojų
privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su jais dėl Jūsų asmens duomenų naudojimo.
Daugiau apie socialinių tinklų valdytojų privatumo politikas galima sužinoti
čia: https://wwww.facebook.com/policy.php(Facebook)
Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?
Mes atskleisime jūsų informaciją toliau nurodytiems subjektams:
 Įmonėms, kurios teikia paslaugas mūsų prašymu, pvz., bankams/įmonėms, kurios
padeda vykdyti atsiskaitymo operacijas. Šių įmonių galimybė naudoti jūsų
informaciją yra ribota; jos negali šios informacijos naudoti kitais nei paslaugų
teikimo mums tikslais;
 Kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus arba tai yra būtina siekiant
apsaugoti mūsų teikiamas informacinės visuomenės paslaugas.
 Norėdami nepažeisti įstatymų arba reaguodami į privalomą teismo proceso
reikalavimą.

Kokios yra Jūsų teisės?
 Teisę žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą.
 Teisę susipažinti su savo tvarkomais asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi, t.
y. gauti informaciją apie asmens duomenų saugojimo laikotarpį, informaciją, iš
kokių šaltinių ir kokie asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kam
teikiami.
 Prašyti ištaisyti asmens duomenis bei sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo
veiksmus tuo atveju, kai susipažinę su asmens duomenimis, Jūs nustatysite, kad
duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs.
 Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, išskyrus atvejus, kai šie
asmens duomenys yra tvarkomi dėl teisėto intereso, kurio siekiame mes arba
trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, ir jei Jūsų interesai nėra
svarbesni.
 Teisę nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros
tikslais.
 Teisę atšaukti duotus sutikimus dėl duomenų tvarkymo.
 Teisę „būti pamirštam“ (duomenys ištrinti).
 Teisę į Jūsų duomenų perkeliamumą.
 Teisę pateikti skundą dėl asmens duomenų tvarkymo Valstybinei duomenų
apsaugos inspekcijai ar kompetentingam teismui.
Kiek laiko saugojame Jūsų asmens duomenis?
Jūsų asmens duomenis saugosime rinkodaros tikslais saugosime 3 metus, po to
atnaujinsime sutikimų gavimą.
Kur kreiptis?
Esant bet kokiam Jūsų prašymui dėl asmens duomenų tvarkymo ar su tuo susijusiam
klausimui, prašome parašyti mums info@arsvia.lt arba skambinti telefonu +37064378688.
Kaip informuosime apie Privatumo politikos pakeitimus?
Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią Privatumo politiką. Tokia atnaujinta ar
pakeista Privatumo politika įsigalios nuo jos paskelbimo mūsų Interneto svetainėje
dienos.
Atnaujinę Privatumo politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius
pakeitimus, paskelbdami juos Interneto svetainėje. Atkreipkite dėmesį į datą „Atnaujinimo
data“, kuri nurodoma apačioje, norėdami sužinoti, kada Privatumo politika atnaujinta
paskutinį kartą.
Atnaujinimo data: 2020-09-24.